Gideonline
Voortzetten reclamebelasting onverantwoord

Het CDA heeft niet ingestemd met voortzetting van de reclamebelasting in 2012. De gelden die via deze belasting binnenkomen van alle winkeliers in de binnenstad worden door de stichting Ondernemersfonds uitgegeven aan promotie van de stad Haarlem, evenementen en bijvoorbeeld de verlichting van de binnenstad tijdens de feestdagen.

Al sinds de invoering ervan bestaat er bij veel winkeliers en de gemeenteraad echter een grote behoefte aan meer transparantie over het functioneren van het Ondernemersfonds en de besteding van de gelden. Vandaar dat de stichting zou komen met een evaluatie, waarin het onder meer verantwoording zou afleggen. Helaas is deze evaluatie ook na meermaals aandringen van het CDA uitgebleven. Wij vinden het dan ook onverantwoord om toch elk jaar door te gaan met het heffen van deze belasting en hebben tegen voortzetting gestemd. De gemeenteraad kende echter meer voorstanders, waardoor ook in 2012 reclamebelasting geheven zal gaan worden. Wij roepen dan ook alle winkeliers op om in 2012 deel te nemen aan de raadsmarkt die de gemeenteraad zal organiseren, waarbij wij van gedachten kunnen wisselen over het functioneren van het Ondernemersfonds.